Hagymás pecsenye


Hagymás pecsenye

Hozzávalók:

  • 4 szelet, ujjnyi vastag, sovány sertéstarja,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 2 evőkanál liszt,
  • ízlés szerint só és törött fekete bors.

A hússzeletek mindkét oldalát mustárral bekenjük, borssal meghintjük és félretesszük. A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, majd 2 evőkanál forró olajra öntjük. Gyorsan összekeverjük, ezután fedővel letakarva üvegesre pároljuk. Az edényben lefedve hagyjuk tálalásig. A mustáros hússzeleteket megsózzuk, majd lisztbe mártjuk, és a megmaradt olajon hirtelen, erős lángon mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk, majd a még meleg párolt hagymával vastagon beborítjuk. Azonnal tálaljuk. Jó, ha előre elkészítjük a salátát vagy a köretet, mert ha a hirtelen sütött hús áll, megkeményedik. Ha nem azonnal tálaljuk, akkor a sült hússzeleteket a serpenyőben hagyjuk, és fél pohár vizet ráöntve, fedő alatt 15-20 percig pároljuk. Ily módon akár másnap is tálalhatjuk, biztosan puha marad. Nagyon finom hozzá a különféle zöldségekből készített vegyes köret, amiben kivételesen sem rizs, sem burgonya nincs.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,493 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Gombás tojás Következő cikk: Hagymás rostélyos


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: