Pásztor tarhonya


Pásztor tarhonya

Hozzávalók:

  • 60 dkg tarhonya,
  • 10 dkg zsír,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 5 gramm pirospaprika,
  • javasolt folyadékmennyiség 1,2 l
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A sütôt begyújtjuk, hogy forró legyen. A tarhonya súlyához viszonyítva kétszeres (1,2 liter) mennyiségű sós vizet forralunk. A tarhonyát zsíron aranysárgára pirítjuk. Egy kevés finomra vágott hagymát adunk hozzá. Ezzel is megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fűszerpaprikát adunk hozzá. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük a sós, forrásban levő vízzel. Felforraljuk, fedővel lefedjük. A forró sütőbe helyezzük, és készre pároljuk. Miután a tarhonyát kiemeltük a sütőből, pecsenyevillával fölkeverjük. A tarhonya készíthető vöröshagyma és fűszerpaprika nélkül is. A tarhonyát lefedve vízfürdőben tartjuk melegen tálalásig. A tarhonyát forrón, előmelegített tálra halmozzuk.

Marhapörkölthöz adjuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,825 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Paprikás krumpli Következő cikk: Puliszka


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: