Csikós tokány


Csikós tokány

Hozzávalók:

  • 60-80 deka sertéslapocka,
  • 15-20 deka vöröshagyma,
  • 1 evőkanálnyi piros paprika,
  • 1 deci paradicsomlé,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • 4-5 zöldpaprika,
  • étolaj,
  • 2 deci tejföl,
  • 1 evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem.

Elkészítése:

Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és késhátnyi vastagra vágott húsmetéltet s kissé lepörköljük. Aztán megsózzuk, paradicsommal és 2 deci vízzel feleresztjük és fedő alatt pároljuk. Hozzátesszük még a szétnyomott gerezd fokhagymát is.

Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a 2 deci tejfölt és 1 evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselymet. Ezzel aztán puhára pároljuk. 

Galuskával vagy burgonyával tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 5,916 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Chilisbab magyarosítva Következő cikk: Csíkszeredai sertésborda


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: