Erdélyi tokány


Erdélyi tokány

Hozzávalók:

  • 60 dkg birka vagy marha apróhús,
  • 10 dkg húsos,
  • füstölt szalonna,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl marhahúsleves,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • só,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A birka- vagy marhahúst csíkokra vágjuk. A húsos, füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a húscsíkokat és körös-körül megpirítjuk. Sóval, zúzott fokhagymával, pirospaprikával, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Húslevessel felöntjük, belekeverjük a paradicsompürét.

Fedő alatt puhára pároljuk. Puliszkával vagy párolt rizzsel körítjük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,822 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Erdélyi hagymás csülök recept Következő cikk: Esterházy tokány


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: