Pacalpörkölt


Pacalpörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg pacal,
  • 2 vöröshagyma,
  • 3 evőkanál olaj,
  • pirospaprika,
  • 2 közepes zöldpaprika,
  • 1 közepes paradicsom,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 2 szál zellerzöld,
  • őrölt köménymag,
  • majoránna,
  • só.

A pacalt jól megmossuk, a sötét és hibás részeket kivágjuk, majd bő vízben feltesszük főni. Főzés közben a habját folyamatosan leszedjük. Amikor megpuhult, a főzőléből kivesszük, jól leöblítjük, és vékony csíkokra vágjuk. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, pirospaprikával meghintjük, majd egy kevés vízzel felöntve jól kiforraljuk.

A csíkokra vágott pacalt, a felkockázott paprikát és paradicsomot rádobjuk. A zúzott fokhagymával és a felaprított zeller zölddel, köménymaggal, majoránnával fűszerezzük, megsózzuk, és fedő alatt, lassú forralással készre pároljuk. Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,124 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Nyári töltött káposzta Következő cikk: Paprikás krumpli


   







Tetszik  

Megjegyzések

péntek, 2020. augusztus 14. 12:44
Nekem az igazi, pacalpörkölt körömmel! Hogy ragadna össze a szám!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: