Hozzávalók:
- 80 dkg rostélyos,
- 8 dkg zsír,
- 2 fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál pirospaprika,
- 1 kg burgonya,
- 2- 3 zöldpaprika és paradicsom (vagy 10dkg lecsó),
- egy késhegynyi köménymag, majoránna, só.
Elkészítés:
A kivert és megsózott rostélyosokat hirtelen kisütjük, és belerakjuk egy megfelelő nagyságú lábosba. A zsírban halványra pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, egy csipet majoránnával és köménymaggal, elkeverjük, és egy kevés vízzel felöntve néhány percig főzzük, majd ráöntjük a rostélyosokra. Annyi vizet öntünk még rá, amennyi a húst ellepi, és fedő alatt pároljuk, a vizet szükség szerint pótolva. Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot (vagy a lecsót) és a cikkekre vágott burgonyát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és az egészet együtt puhára pároljuk.