Serpenyős rostélyos


Serpenyős rostélyos

Hozzávalók:

  • 80 dkg rostélyos,
  • 8 dkg zsír,
  • 2 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 1 kg burgonya,
  • 2- 3 zöldpaprika és paradicsom (vagy 10dkg lecsó),
  • egy késhegynyi köménymag, majoránna, só.

Elkészítés:

A kivert és megsózott rostélyosokat hirtelen kisütjük, és belerakjuk egy megfelelő nagyságú lábosba. A zsírban halványra pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, egy csipet majoránnával és köménymaggal, elkeverjük, és egy kevés vízzel felöntve néhány percig főzzük, majd ráöntjük a rostélyosokra. Annyi vizet öntünk még rá, amennyi a húst ellepi, és fedő alatt pároljuk, a vizet szükség szerint pótolva. Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot (vagy a lecsót) és a cikkekre vágott burgonyát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és az egészet együtt puhára pároljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,301 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Sajtos-sonkás rakott csirkemell Következő cikk: Slambuc


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: