Lucskoskáposzta


Lucskoskáposzta

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fejes káposzta,
  • 60 dkg sertés hús,
  • 15 dkg rizs,
  • 1 nagyobb fej hagyma,
  • 1 lecsó paprika,
  • 1 paradicsom,
  • pár szem köménymag (akár el is hagyható),
  • 1 kisebb db füstölt hús vagy csont,
  • édesnemes paprika,
  • só,
  • tejföl.

Elkészítés:

Én ugyan úgy készítem, mint a székely káposztát, csak nem savanyú hanem gyalult, lesózott és kinyomkodott fejeskáposztából.

Pörköltöt készítek amibe a füstölt húst rögtön bele is főzöm, amikor kb 1 órája fő beleteszem a káposztát és felengedem vízzel. Felforralom és kevéssel utánna a tisztított mosott rizst is hozzá teszem. Készre főzöm.

Ízlés szerint lehet tejfölt tenni rá.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,591 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Lecsós pacal bográcsban Következő cikk: Magyarburger


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: