Erdélyi hagymás csülök recept


Erdélyi hagymás csülök recept

Hozzávalók:

  • 1 nagy kicsontozott csülök,
  • 3 nagy fej vöröshagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • só, törött bors ízlés szerint,
  • olaj a hagyma sütéséhez.

Elkészítés:

A csülköt megtisztítom, megmosom, leszárítom és jól besózom. Egy alufólia darabba úgy csomagolom be, hogy a sülés közben képződő leve ne folyhasson ki. A becsomagolt csülköt tepsire teszem és az előmelegített forró sütőben jó egy órán keresztül erős lángon párolom. Közben a vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom, és a forró olajban ropogós pirosra megsütöm. Meleg helyre teszem. (Nem szabad befedni, sem megsózni, mert megereszkedik!) A fokhagymát szétzúzom és ráöntök két teáskanálnyi vizet. A megpuhult csülköt kiszedem a fóliából, bőrét úgy vágom fel, hogy a hús belsejéhez hozzáférjek. A fokhagymás lével bekenem kívül-belül, majd egy lapos tűzálló tálra teszem bőrével felfelé. A sült hagymát rátéve, pár percig még a sütőben pirítom.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,883 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Erdélyi gombás szelet Következő cikk: Erdélyi tokány


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: