Slambuc


Slambuc

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya,
  • 25 dkg csuszatészta,
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • só,
  • 1 ek pirospaprika,
  • 15 dkg füstölt kolbász,
  • 1 zöldpaprika,
  • 1 paradicsom.

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágom és a bográcsban félig kiolvasztom. Szép sárgára pirítom rajta a tésztát, majd az apróra vágott hagymát is. Meghintem a paprikával, beledobom a felkockázott krumplit ‚illetve a felkarikázott kolbászt. Felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Belekarikázom a zöldpaprikát és a paradicsomot, sózom és kis lángon - ha lehet lefedve - puhára főzöm. A főzés vége felé többször megkeverem.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,005 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Serpenyős rostélyos Következő cikk: Stefánia szelet


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: