Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya,
- 25 dkg csuszatészta,
- 10 dkg füstölt húsos szalonna,
- 1 fej hagyma,
- só,
- 1 ek pirospaprika,
- 15 dkg füstölt kolbász,
- 1 zöldpaprika,
- 1 paradicsom.
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágom és a bográcsban félig kiolvasztom. Szép sárgára pirítom rajta a tésztát, majd az apróra vágott hagymát is. Meghintem a paprikával, beledobom a felkockázott krumplit ‚illetve a felkarikázott kolbászt. Felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Belekarikázom a zöldpaprikát és a paradicsomot, sózom és kis lángon - ha lehet lefedve - puhára főzöm. A főzés vége felé többször megkeverem.