Hozzávalók:
- háromnegyed kg kukoricaliszt,
- liter víz
Elkészítés:
Az edénybe kukoricalisztet és vizet teszünk, habverővel verve főzzük. Ha a szaga édeskés illatú lesz, akkor kész az étel.
Tejes puliszka: forró vízbe mártott gömbölyű kanállal egy tálba szaggatjuk, hideg tejet adunk hozzá.
Sajtos puliszka: Egy tűzálló tálba először puliszkát, majd forró zsírt, friss tehéntúrót, reszelt sajtot rakjunk, majd kezdjük elölről. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 10 percig sütjük.
A puliszkát tej helyett tálalhatjuk tejföllel vagy joghurttal.
Szilvaízes tekercset is készíthetnünk. Ilyenkor kinyújtjuk sütőpapírra a puliszkát 1 cm-re. Megkenjük a szilvaízzel és feltekerjük. Tálaláskor fahéjas cukorral hintjük meg. A puliszkát mindenféle mártásos húsételhez tálalhatunk, vagy hús nélkül bármilyen mártással.