Puliszka


Puliszka

Hozzávalók:

  • háromnegyed kg kukoricaliszt,
  • liter víz

Elkészítés:

Az edénybe kukoricalisztet és vizet teszünk, habverővel verve főzzük. Ha a szaga édeskés illatú lesz, akkor kész az étel.

Tejes puliszka: forró vízbe mártott gömbölyű kanállal egy tálba szaggatjuk, hideg tejet adunk hozzá.

Sajtos puliszka: Egy tűzálló tálba először puliszkát, majd forró zsírt, friss tehéntúrót, reszelt sajtot rakjunk, majd kezdjük elölről. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 10 percig sütjük.

A puliszkát tej helyett tálalhatjuk tejföllel vagy joghurttal.

Szilvaízes tekercset is készíthetnünk. Ilyenkor kinyújtjuk sütőpapírra a puliszkát 1 cm-re. Megkenjük a szilvaízzel és feltekerjük. Tálaláskor fahéjas cukorral hintjük meg. A puliszkát mindenféle mártásos húsételhez tálalhatunk, vagy hús nélkül bármilyen mártással.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,715 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Pásztor tarhonya Következő cikk: Pusztapörkölt


   








Megjegyzések

Durucz Katalin
péntek, 2012. november 9. 20:37
Minden formában imádom a puliszkát!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: