Hozzávalók:
a tésztához:
- 5 dkg vaj,
- 12 dkg liszt,
- 5 dl tej,
- 3 tojás,
- só;
a tepsi kikenéséhez:
- vaj;
a töltelékhez:
- 50 dkg gomba,
- 5 dkg vaj,
- só,
- őrölt bors,
- 1 evőkanál liszt,
- 0,5 dl tej,
- 2 dl tejföl;
a tetejére: 5-5 dkg vaj és reszelt sajt.
A tésztához a vajat felolvasztjuk, a lisztet ráhintjük, kicsit megfuttatjuk, majd a tejjel felengedjük, azaz besamelmártást készítünk. Kihűtjük, azután a tojások sárgáját egyenként belekeverjük, megsózzuk, végül a kemény habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk, Egy közepes tepsit kivajazunk, a tésztát ujjnyi vastagon belesimítjuk, és aranysárgára sütjük. Közben elkészítjük a töltelékét. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, majd a vajon sóval, borssal meghintve puhára pároljuk. Azután zsírjára sütjük, azaz levét elpárologtatjuk, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedjük. Még egyszer felforraljuk, végül a tűzről levéve a tejfölt is belekeverjük. A kisült tésztát tiszta konyharuhára borítjuk, megkenjük a sűrű gombakrémmel, majd felgöngyöljük. Előmelegített tálra fektetjük, olvasztott vajjal meglocsolva, reszelt sajttal meghintve azonnal tálaljuk. Remek előétel, de nagyobb adagban, sok salátával kínálva főfogásnak is kiváló.