Gombás tekercs


Gombás tekercs

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 5 dkg vaj,
  • 12 dkg liszt,
  • 5 dl tej,
  • 3 tojás,
  • só;

a tepsi kikenéséhez:

  • vaj;

a töltelékhez:

  • 50 dkg gomba,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 0,5 dl tej,
  • 2 dl tejföl;

a tetejére: 5-5 dkg vaj és reszelt sajt.

A tésztához a vajat felolvasztjuk, a lisztet ráhintjük, kicsit megfuttatjuk, majd a tejjel felengedjük, azaz besamelmártást készítünk. Kihűtjük, azután a tojások sárgáját egyenként belekeverjük, megsózzuk, végül a kemény habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk, Egy közepes tepsit kivajazunk, a tésztát ujjnyi vastagon belesimítjuk, és aranysárgára sütjük. Közben elkészítjük a töltelékét. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, majd a vajon sóval, borssal meghintve puhára pároljuk. Azután zsírjára sütjük, azaz levét elpárologtatjuk, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedjük. Még egyszer felforraljuk, végül a tűzről levéve a tejfölt is belekeverjük. A kisült tésztát tiszta konyharuhára borítjuk, megkenjük a sűrű gombakrémmel, majd felgöngyöljük. Előmelegített tálra fektetjük, olvasztott vajjal meglocsolva, reszelt sajttal meghintve azonnal tálaljuk. Remek előétel, de nagyobb adagban, sok salátával kínálva főfogásnak is kiváló.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,900 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Gombapörkölt Következő cikk: Gombás tojás


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: