Dödölle


Dödölle

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya,
  • 25 dkg liszt,
  • 1-2 fej vöröshagyma,
  • 1 pohár tejföl,
  • só,
  • olaj.

Elkészítés:

A burgonyát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt saját vizével összetörjük. Annyi lisztet adunk hozzá állandóan kevergetve, amennyit a burgonya felvesz, vigyázva, hogy sem csomós sem ragacsos ne legyen.

A felaprított hagymát egy kis olajon megpirítjuk, majd a krumplis masszát evőkanállal beleszaggatjuk. Kicsit megpirítjuk és tejföllel tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 3,743 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Dödölle Következő cikk: Erdélyi flekken


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: