Sztrapacska


Sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1 kg hámozott krumpli,
  • 50 dkg liszt,
  • 10 dkg zsír vagy 10 evőkanál olaj,
  • 50 dkg tehén- vagy juhtúró,
  • 30 dkg húsos füstölt szalonna,
  • kb. 5 evőkanál tejföl,
  • egy csapott kávéskanál só

Elkészítés:

Egy nagy tálba tesszük a finomlyukú reszelőn lereszelt krumplit. Majd beleöntjük a lisztet, a zsírt vagy az olajat, összekeverjük. Ha nem galuskasűrűségű tésztát kapunk, akkor rakunk bele öt kanál tejfölt, vagy annyit, amennyi galuskasűrűségűvé teszi. Ha nincs otthon tejföl, akkor néhány evőkanál vizet teszünk bele. Felforralunk egy nagy edényben minimum három liter vizet. Beleszaggatjuk a tésztát, megfőzzük.

Közben kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát. Zsírjába beleforgatjuk a kifőtt és lecsurgatott galuskát, majd a túrót. A tetejére szórjuk a szalonnapörcöt, és még melegen tálaljuk. Tejföllel a legfinomabb.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,619 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Szilvásgombóc Következő cikk: Töltött fasírt


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: