Magyaros egytál


Magyaros egytál

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka vagy comb,
  • 1 pár szafaládé,
  • 1,2 kg burgonya,
  • 2 zöldpaprika,
  • 2 paradicsom,
  • 1 nagy hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 pritamin,
  • 10 deka császárhús,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • őrölt pirospaprika,
  • bors,
  • szurokfű,
  • rozmaring,
  • 1 marhahúsleves kocka.

Elkészítése:

A császárhúst csíkokra vágjuk, kiolvasztjuk és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst és a paradicsomokat, víz hozzáadásával 30 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a szétnyomott fok-hagymát, a pritamint a leveskockát, a meghámozott és nagy kockára vágott krumplit, a felkarikázott szafaládét, az olajat. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1 evőkanál édes és erős paprikával, 1-1 késhegynyivel a fűszerekből. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Kis lángon, letakarva, addig főzzük, amíg a krumpli megfő.(ne legyen túl puha)

Tálalás: a legjobb kovászos uborkával, de bármilyen savanyúságot adhatunk mellé.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,409 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Magyarburger Következő cikk: Mákos és diós metélt


   







Tetszik  

Megjegyzések

Lázár János
kedd, 2015. május 26. 12:38
1 marhahúsleves kocka?



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: