Zsírban sült máj


Zsírban sült máj

Hozzávalók:

  • 20-25 dg libazsír,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl tej,
  • kacsamáj.

Elkészítése: A tejbe beleteszed a felszeletelt fokhagymát és a kacsamájat. 1-2 órát hagyod állni benne. Utána felforrósítod a libazsírt, óvatosan bele eresztred

a kacsamájakat, - vigyázz, mert spriccelhet -, 3-4 percig nagy lángon sütöd, megforgatod, és amikor már pirosas mindkét fele, akkor kis lángra teszed és még 8-10 percig sütöd. Ennyi idő alatt feltehetően átsül. Szúrd meg hústűvel, ha nem ereszt levet kész. Tedd egy kisebb jénaiba, öntsd rá a zsírját, lehetőleg fedje be a zsír a májat, akkor sokáig eláll, majd tedd be a hűtőbe. Újhagymával, friss ropogós kenyérrel 10 ujjatokat fogjátok nyalogatni utána.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,853 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Velős pirítós a hatlépcsősből


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: