Magyar konyha - Receptek - Főételek

   

Gombás tojás
Hozzávalók 2 főre. 10 dkg csiperkegomba 6 db tojás 1 nagy fej vöröshagyma 1-2 ek olívaolaj 1 dl főzőtejszín 1 dl tejföl pár szál petrezselyem só bors Elkészítés: Egy serpenyőben a megmelegített olívaolajon a vékony szeletekre vágott hagymát pár perc alatt megpároljuk.
Hagymás pecsenye
Hozzávalók: 4 szelet, ujjnyi vastag, sovány sertéstarja, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál liszt, ízlés szerint só és törött fekete bors. A hússzeletek mindkét oldalát mustárral bekenjük, borssal meghintjük és félretesszük. A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, majd 2 evőkanál forró olajra öntjük.
Hagymás rostélyos
Hozzávalók: 80 dkg rostélyos csonttal együtt, 12 dkg zsír, 1 kanálka liszt, törött bors, só, 3 nagy féj hagyma. Elkészítés: A rotélyosokat gyengén kiverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, meghintjük liszttel, és jól összekeverjük vele, majd a megforrósított zsírban, nagy lángon világosbarnára pirítjuk.
Hortobágyi palacsinta
Hozzávalók: a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kiskanál só, 2 dl víz, 0,5 dl olaj, 3 dl tej. A töltelékhez: 4 db hagyma, 40 dkg sovány disznóhús, 1 dl tejföl, pirospaprika, kakukkfű, köménymag, tárkony, só, bors. Elkészítés: A palacsintához valókat csomómentesen összekeverjük (vagy turmixoljuk), majd vastag palacsintákat sütünk.
Hortobágyi töltött burgonya
A szokásos módon sertéspörköltet készítünk. Közben személyenként két darab nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk őket. Üregeket kaparunk ki. Ezután a pörköltet levétől lecsurgatjuk és pépesre vágjuk. A húskrémmel megtöltjük a burgonyákat, majd kivajazott tűzálló edénybe helyezzük.
Húsgolyókkal rakott karfiol
Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol 4,5 dl tejföl 1 pohár főtt rizs 40 dkg darált marhahús hagyma fokhagyma őrölt bors őrölt kömény majoránna só olaj 6-8 dkg reszelt sajt 1 tojás 8 szelet szalonna 2 db zsemle Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük.
Húsos-rizses rakott karfiol
Hozzávalók: 1 fej karfiol 3 evőkanál olívaolaj 2 fej hagyma 50 dkg darált hús (bármilyen) 4 gerezd fokhagyma 1 dl bor 1 evőkanál mustár 2 pohár tejföl 1 kanál liszt só bors 1,5 dl rizs Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, és roppanósra gőzölöm. Közben a rizst kétszeres mennyiségű vízben, sóval felteszem főni.
Kacsamájsteak
Hozzávalók: Kacsamáj annyi szelet bacon-szalonna, ahány májdarabod van Lehetőleg vas-serpenyő, de ha nincs más is jó gondolom. Elkészítése: Begöngyölöd a májdarabokat 1-1 baconszalonnába és a forró serpenyőben többször forgatva átsütöd. Itt is tűvel nézed, hogy mikor kész.
Kakaspörkölt (videó)
Ebben a tippben egy nagyon finom tanyasi kakaspaprikás elkészítéséhez szükséges lépéseket követhetjük nyomon. Hozzávalók kakas vöröshagyma paprika paradicsom olaj Elkészítése: Szükséges egy jól előkészített kakas, amit részeire bontunk, levesszük a combot. Egy adagban lesz egy szárny, alsó- és felső comb, és egy mell. A zúzáját és a herét is belefőzzük.
Kalocsai sertésborda
Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma. Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk és hirtelen mindkét oldalát megsütjük.

96 cikk | 5 / 10 oldal