Rakott busa csőben sütve


Rakott busa csőben sütve

Hozzávalók:

  • 4 db szép busafilé
  • 4 db nagyobb burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 fej csiperke gomba
  • 1 db piros paprika (kápia)
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • bacon
  • 1 pohár tejföl
  • őrölt feketebors
  • 1/2 citrom
  • 1 dl fehérbor
  • trappista sajt
  • zsemlemorzsa
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

A burgonyát héjában a sárgarépával megfőzöm, majd meghámozom.

Egy tepsibe olajat öntök, megszórom prézlivel. Ráteszem a felkarikázott krumpli felét, arra rákarikázok 1 szál répát. Sózom, borsozom. A busát sózom, borsozom, meglocsolom a citromlével, és ráfektetem a zöldségágyra. Rárakom a felkarikázott hagymát, meglocsolom a fehérborral, majd ráaprítom a gombát. A maradék krumpli- és répakarikákkal befedem, sózom, borsozom. Jön a piros és a zöld paprika, valamint a paradicsom, ezt is sózom, borsozom. Kockázott baconnel megszórom, megpettyezem a tejföllel, végül ráreszelem durva likon a sajtot, s megszórom prézlivel.

Lefedem alufóliával, 180 fokos sütőbe tolom (légkeverős mód), kb. 45-50 percig sütöm, majd a fóliát levéve grillezve (200 fok, 10 perc) megpirítom.

Reszelt parmezánnal meghintve tálalom, hozzá fehérbort (Debrői hárslevelű) kínálok.

                                       


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 24. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 966 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Pusztapörkölt Következő cikk: Rakott karfiol besamellel

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: