Hozzávalók:
- 4 db szép busafilé
- 4 db nagyobb burgonya
- 2 db sárgarépa
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 fej csiperke gomba
- 1 db piros paprika (kápia)
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- bacon
- 1 pohár tejföl
- só
- őrölt feketebors
- 1/2 citrom
- 1 dl fehérbor
- trappista sajt
- zsemlemorzsa
- reszelt parmezán
Elkészítés:
A burgonyát héjában a sárgarépával megfőzöm, majd meghámozom.
Egy tepsibe olajat öntök, megszórom prézlivel. Ráteszem a felkarikázott krumpli felét, arra rákarikázok 1 szál répát. Sózom, borsozom. A busát sózom, borsozom, meglocsolom a citromlével, és ráfektetem a zöldségágyra. Rárakom a felkarikázott hagymát, meglocsolom a fehérborral, majd ráaprítom a gombát. A maradék krumpli- és répakarikákkal befedem, sózom, borsozom. Jön a piros és a zöld paprika, valamint a paradicsom, ezt is sózom, borsozom. Kockázott baconnel megszórom, megpettyezem a tejföllel, végül ráreszelem durva likon a sajtot, s megszórom prézlivel.
Lefedem alufóliával, 180 fokos sütőbe tolom (légkeverős mód), kb. 45-50 percig sütöm, majd a fóliát levéve grillezve (200 fok, 10 perc) megpirítom.
Reszelt parmezánnal meghintve tálalom, hozzá fehérbort (Debrői hárslevelű) kínálok.