Sajtos-sonkás rakott csirkemell


Sajtos-sonkás rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg csirkemellsonka
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 2 db tojás
  • 1 fej közepes lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A tepsit (jénait) kibélelem a baconszeletekkel. A bacon végét hagyom kilógni a tepsiből, hogy később vissza lehessen hajtani. A csirkemellet megmosom, szárazra törlöm, kicsit besózom, borsozom (ízlés szerint), és állni hagyom.

2. A csirkemellet lisztbe, tojásba, majd a reszelt sajtba forgatom, és egy réteget a tepsibe helyezek. Erre ráreszelek 1 gerezd fokhagymát, majd a csirkemellsonkával kirakom. A következő réteg ismét a sajtos csirkemell lesz, majd erre rárakom a füstölt sonkát. Rákarikázom a lilahagymát, végül utolsó rétegként ismét sajtos csirkemellet teszek rá. Meglocsolom tejföllel, majd a lelógó szalonnacsíkokat ráhajtom a tetejére.

3. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig sütöm. Az utolsó 10 percben az alufóliát leveszem róla, hogy szép ropogósra süljön a teteje. Ha kész, kicsit hűlni hagyom, hogy könnyebb legyen felszeletelni. Vágásnál mindig ügyelek rá, hogy ne csússzon szét, és szépen látszódjon a rétegezés. Lilahagymával díszítem, zöldsalátával tálalom.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 24. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,280 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Rostélyos hagyma Következő cikk: Serpenyős rostélyos

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: