Húsos-rizses rakott karfiol


Húsos-rizses rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 50 dkg darált hús (bármilyen)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl bor
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 pohár tejföl
  • 1 kanál liszt
  • bors
  • 1,5 dl rizs

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem, és roppanósra gőzölöm. Közben a rizst kétszeres mennyiségű vízben, sóval felteszem főni.

                                 

A hagymát felaprítom, majd az olívaolajon üvegesre pirítom, ráteszem a húst, és azzal is tovább pirítom. Ízesítem mustárral, fokhagymával, sóval, borssal. Mikor odapirult, felöntöm a borral, és tovább párolom. Közben a tejföllel és liszttel habarást készítek. Mikor a hús megpárolódott, behabarom.

Egy méretes tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenek és zsemlemorzsával megszórom. A karfiolt leteszem az aljára, ráterítem a főtt rizst, és bevonom a húsos raguval. 180 fokos sütőben 30 percig sütöm.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 24. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,420 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Húsgolyókkal rakott karfiol Következő cikk: Kacsamájsteak

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: