Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 50 dkg darált hús (bármilyen)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl bor
- 1 evőkanál mustár
- 2 pohár tejföl
- 1 kanál liszt
- só
- bors
- 1,5 dl rizs
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, és roppanósra gőzölöm. Közben a rizst kétszeres mennyiségű vízben, sóval felteszem főni.
A hagymát felaprítom, majd az olívaolajon üvegesre pirítom, ráteszem a húst, és azzal is tovább pirítom. Ízesítem mustárral, fokhagymával, sóval, borssal. Mikor odapirult, felöntöm a borral, és tovább párolom. Közben a tejföllel és liszttel habarást készítek. Mikor a hús megpárolódott, behabarom.
Egy méretes tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenek és zsemlemorzsával megszórom. A karfiolt leteszem az aljára, ráterítem a főtt rizst, és bevonom a húsos raguval. 180 fokos sütőben 30 percig sütöm.