Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg száraztészta
1 kg káposzta
2 evőkanál zsír vagy olaj
cukor
bors
só
A káposztát nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, tedd félre fél órára, azután nyomd ki a levét.
Hozzávalók:
kb. fél kiló sertéscomb
1 nagyobb fej vöröshagyma
bors
20-30 deka gomba
egy kanál liszt
2 deci tejföl
1 dl tej
3 teáskanálnyi szárított vagy egy csomag friss kapor
vegeta
Elkészítése:
Kb. fél kiló sertéscombot felszeletelek, a szeleteket enyhén klopfolom, megborsozom és kevés olajban kisütöm.
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
1 kg kacsazsír
3 szál kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
600 g lila káposzta
800 g burgonya
300 g vaj
300 g vöröshagyma
negyed csokor petrezselyem
80 g szalonna
4 dl vörösbor
50 g méz
só, bors
Elkészítése:
Nagyon nehéz kedvenc ételt választani annak, aki igazán szereti és ismeri a gasztronómiát.
Hozzávalók:
1 kg krumpli lereszelve (sajtreszelő),
1 kefir,
15 dkg liszt,
só, vegeta
1 közepes hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 db tojás,
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A nyers krumplit lereszeljük, majd hozzákeverjük a kefirt, lisztet, tojást, sózzuk, belereszeljük a hagymákat.
Palacsintasütőbe, kevés olajba egy merőkanállal teszünk, elterítjük, pirosra sütjük.
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg zöldpaprika,
70 dkg paradicsom,
20 dkg vöröshagyma,
10 dkg zsír (olaj),
pirospaprika,
só.
A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát. Húzd le a tűzről, keverj el benne egy csapott evőkanálnyi édespaprikát, add hozzá a felvágott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, majd tedd vissza a tűzre.
Hozzávalók:
1 kisebb fejes káposzta,
60 dkg sertés hús,
15 dkg rizs,
1 nagyobb fej hagyma,
1 lecsó paprika,
1 paradicsom,
pár szem köménymag (akár el is hagyható),
1 kisebb db füstölt hús vagy csont,
édesnemes paprika,
só,
tejföl.
Elkészítés:
Én ugyan úgy készítem, mint a székely káposztát, csak nem savanyú hanem gyalult, lesózott és kinyomkodott fejeskáposztából.
Hozzávalók:
1 kg darált sertéslapocka
1 kg csiperkegomba
2 nagy fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
4 tojás
őrölt pirospaprika
őrölt feketebors
csípős paprikakrém
só
olaj
Elkészítés:
Gombánkat öblítsük le, szárastul vágjuk nagyon apróra, keverjük össze a darált hússal. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk meg, és ezt is keverjük bele a masszába.