Mindenféle adalék és műpor nélkül háziasan és finomabban elkészíthető a csilis bab.
Hozzávalók:
50dkg darált húsos
1/5 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
egy üveg házilag elrakott lecsó
1 csapott ek só
25 dkg tarka bab
25 dkg kukorica
1 ek oregano
1 tk őrölt feketebors
1-2 ek olaj
1 ek füszerpaprika
ízlés szerint piros erős paprika apróra vágva
Egy edénybe lepirítom a kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát olajon, majd ráteszem a darált húst és tovább pirítom.
Amikor fehéres színt kapott a darált hús ráöntöm a lecsót, ha nagyon sűrűnek tűnne mehet rá 1-2 dl paradicsomlé pluszban és a fűszerek. Körülbelül félúton rászórom a fűszerpaprikát és még fél órát főzöm, majd elzárom. Közben a babot külön edénybe teszem és főzöm amíg megpuhul. Amikor már a bab is készen van, rászűröm a húsos alapra ráteszem a főtt kukoricát és végül mielőtt belekeverném az erős paprikát kiveszek egy nagy adagot belőle a fiamnak.
Főtt tésztával, főtt rizzsel tálalom.