Csilis bab


Csilis bab

Mindenféle adalék és műpor nélkül háziasan és finomabban elkészíthető a csilis bab.

 

Hozzávalók:

50dkg darált húsos

1/5 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

egy üveg házilag elrakott lecsó

1 csapott ek só

25 dkg tarka bab

25 dkg kukorica

1 ek oregano

1 tk őrölt feketebors

1-2 ek olaj

1 ek füszerpaprika

ízlés szerint piros erős paprika apróra vágva 

 

Egy edénybe lepirítom a kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát olajon, majd ráteszem a darált húst és tovább pirítom.

 

Amikor fehéres színt kapott a darált hús ráöntöm a lecsót, ha nagyon sűrűnek tűnne mehet rá 1-2 dl paradicsomlé pluszban és a fűszerek. Körülbelül félúton rászórom a fűszerpaprikát és még fél órát főzöm, majd elzárom. Közben a babot külön edénybe teszem és főzöm amíg megpuhul. Amikor már a bab is készen van, rászűröm a húsos alapra ráteszem a főtt kukoricát és végül mielőtt belekeverném az erős paprikát kiveszek egy nagy adagot belőle a fiamnak.

 

 Főtt tésztával, főtt rizzsel tálalom.

 


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. november 8.
Nézettség: 1,543 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Csíkszeredai sertésborda Következő cikk: Csirkecomb székely módra


   








Megjegyzések

Kovács Éva
péntek, 2012. november 9. 20:38
Finom tényleg, szoktam késziteni egy kis szerencsendió, köménymag és erös paprika füszerezés kiséretében rizzsel tálalva, friss uborkasalátával.




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: