Bácskai húsos káposzta


Bácskai húsos káposzta

Hozzávalók:
- 1/2 kg felkockázott sertéslapocka vagy comb,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 25 dkg paradicsom, vagy egy konzerv paradicsompüré,
- 1 dl rizs,
- 1 fej káposzta,
- 1 dl víz,
- 2 kis kanál só,
- késhegynyi törött bors,
- rozmaring és tárkony,
- 1 kávéskanál őrölt köménymag.

Elkészítése:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, 1 evőkanál olajban átsütjük és félretesszük. A hagymákat apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olajon nagyobb lábosban halványra pirítjuk, belekeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük. Rászórjuk a kockára vágott paradicsomokat, vagy meglocsoljuk a vízzel hígított paradicsompürével. A rizst leforrázzuk, leszűrjük és a húshoz adjuk, majd felengedjük a vízzel. Belekeverjük a pirított káposztát, ízesítjük a többi fűszerrel és lefedve kb. 1 óra alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. november 8. Szerkesztette: Katona Annamária
Nézettség: 3,863 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával Következő cikk: Bácskai rizseshús


   







Tetszik 2 Ham Erika, és még 1 tag kedveli
Ham Erika

Megjegyzések

Katona Annamária
péntek, 2012. november 9. 11:27
Igen, nagyon jó íze van így, nálunk szokás a szármát, vagyis a töltött káposztát is sütni :)
Gero Tibor
péntek, 2012. november 9. 14:19
Ez nagyon finomnak igerkezik! Igazi hidegebb idok levese.
Kovács Éva
péntek, 2012. november 9. 14:27
Mint bajai lány kéne ismernem ezt a Bácskai receptet... :) de nem hallottam még. Nem tudom milyen lesz a rizs benne ha már fötten bele van téve és 1 órát fözni kell.
kedd, 2012. november 13. 22:29
Nagyon jó ez a recept!Finom. :)))




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: