Hozzávalók:
- 1/2 kg felkockázott sertéslapocka vagy comb,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 25 dkg paradicsom, vagy egy konzerv paradicsompüré,
- 1 dl rizs,
- 1 fej káposzta,
- 1 dl víz,
- 2 kis kanál só,
- késhegynyi törött bors,
- rozmaring és tárkony,
- 1 kávéskanál őrölt köménymag.
Elkészítése:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, 1 evőkanál olajban átsütjük és félretesszük. A hagymákat apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olajon nagyobb lábosban halványra pirítjuk, belekeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük. Rászórjuk a kockára vágott paradicsomokat, vagy meglocsoljuk a vízzel hígított paradicsompürével. A rizst leforrázzuk, leszűrjük és a húshoz adjuk, majd felengedjük a vízzel. Belekeverjük a pirított káposztát, ízesítjük a többi fűszerrel és lefedve kb. 1 óra alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk.