Magyar konyha - Receptek - Főételek

   

Magyaros egytál
Hozzávalók: 50 dkg sertés lapocka vagy comb, 1 pár szafaládé, 1,2 kg burgonya, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 pritamin, 10 deka császárhús, 2 evőkanál olaj, só, őrölt pirospaprika, bors, szurokfű, rozmaring, 1 marhahúsleves kocka.
Mákos és diós metélt
Hozzávalók: 25 dkg rövidmetélt 2 evőkanál olaj 10 dkg dió 10 dkg mák 10 dkg porcukor szükség szerint vaj A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, olvaszott vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy a tészta ne tapadjon össze, összekeverjük porcukorral ízesített darált dióval vagy mákkal.
Nyári töltött káposzta
Hozzávalók (5 főre): 1fej káposzta 1/2 kg darált sertéshús 1 kis konzerv paradicsom só bors ételízesítő pirospaprika fokhagymapor 1 csokor friss kapor 1 bögre rizs 1 fej vöröshagyma Elkészítés: Elkészítjük a tölteléket: a husit összekeverjük a fűszerekkel (só, bors, vegeta, fokhagymapor), az előzőleg megfőzött rizzsel, illetve az apróra vágott hagymával, és hagy...
Pacalpörkölt
Hozzávalók: 1,5 kg pacal, 2 vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, 2 közepes zöldpaprika, 1 közepes paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 2 szál zellerzöld, őrölt köménymag, majoránna, só. A pacalt jól megmossuk, a sötét és hibás részeket kivágjuk, majd bő vízben feltesszük főni. Főzés közben a habját folyamatosan leszedjük.
Paprikás krumpli
Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 50 g zsír, 50 g füstölt szalonna, 150 g vöröshagyma, 1 teáskanál édesnemes paprika, 100 g paradicsompüré vagy friss paradicsom, 300 g kolbász, 2 db zöldpaprika, só. Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, forró zsírban aranyszínűre pirítjuk, hozzásütjük az apróra vágott szalonnát is, amíg üveges nem lesz.
Pásztor tarhonya
Hozzávalók: 60 dkg tarhonya, 10 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 5 gramm pirospaprika, javasolt folyadékmennyiség 1,2 l ízlés szerint só Elkészítés: A sütôt begyújtjuk, hogy forró legyen. A tarhonya súlyához viszonyítva kétszeres (1,2 liter) mennyiségű sós vizet forralunk. A tarhonyát zsíron aranysárgára pirítjuk. Egy kevés finomra vágott hagymát adunk hozzá.
Puliszka
Hozzávalók: háromnegyed kg kukoricaliszt, liter víz Elkészítés: Az edénybe kukoricalisztet és vizet teszünk, habverővel verve főzzük. Ha a szaga édeskés illatú lesz, akkor kész az étel. Tejes puliszka: forró vízbe mártott gömbölyű kanállal egy tálba szaggatjuk, hideg tejet adunk hozzá.
Pusztapörkölt
A Pusztapörkölt a marhapörkölt egyik kevéssé ismert, de annál ízletesebb változata. A különbség csupán annyi, hogy ebbe a pörköltbe belekerül a burgonya is. Kiváló magyar recept! Elkészítési idő: 120 perc Hozzávalók (kb 4 adagra) 700 g marha apróhús (lábszár) 6 evőkanál olaj kb 1.
Rakott busa csőben sütve
Hozzávalók: 4 db szép busafilé 4 db nagyobb burgonya 2 db sárgarépa olívaolaj 1 fej vöröshagyma 4 fej csiperke gomba 1 db piros paprika (kápia) 1 db hegyes zöldpaprika 2 db paradicsom bacon 1 pohár tejföl só őrölt feketebors 1/2 citrom 1 dl fehérbor trappista sajt zsemlemorzsa reszelt parmezán Elkészítés: A burgonyát héjában a sárgarépával megfőzöm, majd ...
Rakott karfiol besamellel
Hozzávalók: 1-1,5 kg /2 db/ karfiol /rózsáira szedve/ 25-30 dkg rizs 60-70 dkg darált hús 1 nagy fej vöröshagyma /aprítóval felvágva/ 2-3 gerezd fokhagyma /zúzva/ 1 db tojás 2-3 evőkanál olaj 2-3 kávéskanál pirospaprika /ízlés szerint lehet benne csípős is/ 1 db csípős zöldpaprika /aprítóval felvágva/ 1 db paradicsom /lehéjazva, apróra vágva/ só bors frissen resze...

96 cikk | 7 / 10 oldal