Hozzávalók:
25 dkg rövidmetélt
2 evőkanál olaj
10 dkg dió
10 dkg mák
10 dkg porcukor
szükség szerint vaj
A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, olvaszott vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy a tészta ne tapadjon össze, összekeverjük porcukorral ízesített darált dióval vagy mákkal.
Hozzávalók:
1,5 kg pacal,
2 vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
pirospaprika,
2 közepes zöldpaprika,
1 közepes paradicsom,
4 gerezd fokhagyma,
2 szál zellerzöld,
őrölt köménymag,
majoránna,
só.
A pacalt jól megmossuk, a sötét és hibás részeket kivágjuk, majd bő vízben feltesszük főni. Főzés közben a habját folyamatosan leszedjük.
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya,
50 g zsír,
50 g füstölt szalonna,
150 g vöröshagyma,
1 teáskanál édesnemes paprika,
100 g paradicsompüré vagy friss paradicsom,
300 g kolbász,
2 db zöldpaprika,
só.
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk, forró zsírban aranyszínűre pirítjuk, hozzásütjük az apróra vágott szalonnát is, amíg üveges nem lesz.
Hozzávalók:
60 dkg tarhonya,
10 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
5 gramm pirospaprika,
javasolt folyadékmennyiség 1,2 l
ízlés szerint só
Elkészítés:
A sütôt begyújtjuk, hogy forró legyen. A tarhonya súlyához viszonyítva kétszeres (1,2 liter) mennyiségű sós vizet forralunk. A tarhonyát zsíron aranysárgára pirítjuk. Egy kevés finomra vágott hagymát adunk hozzá.
Hozzávalók:
háromnegyed kg kukoricaliszt,
liter víz
Elkészítés:
Az edénybe kukoricalisztet és vizet teszünk, habverővel verve főzzük. Ha a szaga édeskés illatú lesz, akkor kész az étel.
Tejes puliszka: forró vízbe mártott gömbölyű kanállal egy tálba szaggatjuk, hideg tejet adunk hozzá.
A Pusztapörkölt a marhapörkölt egyik kevéssé ismert, de annál ízletesebb változata. A különbség csupán annyi, hogy ebbe a pörköltbe belekerül a burgonya is. Kiváló magyar recept!
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók (kb 4 adagra)
700 g marha apróhús (lábszár)
6 evőkanál olaj
kb 1.
Hozzávalók:
4 db szép busafilé
4 db nagyobb burgonya
2 db sárgarépa
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
4 fej csiperke gomba
1 db piros paprika (kápia)
1 db hegyes zöldpaprika
2 db paradicsom
bacon
1 pohár tejföl
só
őrölt feketebors
1/2 citrom
1 dl fehérbor
trappista sajt
zsemlemorzsa
reszelt parmezán
Elkészítés:
A burgonyát héjában a sárgarépával megfőzöm, majd ...