Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús (vagy bármilyen más csont nélküli szárnyas húsból is szoktam, akkor rövidebb az elkészítési ideje),
- 1 közepes vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, majoranna, pirospaprika
- 1 kg krumpli,
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst egyforma, nem túl nagy kockákra, a vöröshagymát apróra vágom. Az olajat felforrósítom, beleteszem a hagymát, üvegesre pirítom, ráteszem a húst, fehéredésig sütöm. Akkor sózom, borsozom, megszórom majorannával, öntök alá kevés vizet (ha nem engedett eddig, de sajnos a húsok mostanában maguktól is engednek legtöbbször...). Lefedem, és puhára főzöm. A fokhagymát összetöröm, beleteszem a húsra, és kevés ideig összepárolom. Akkor jó, ha marad egy kevés leve, ha túl sok, akkor fedő nélkül a felesleget elpárologtatom.
Közben a krumplit meghámozom, azt is kockákra vágom. Bő olajban pirosra sütöm.
Egy nagyobb tálba öntöm a krumplit, megsózom egy kicsit. Ráöntöm a húst, összerázogatom. A tetejére pirospaprikát szórok.