Töltött tojás


Töltött tojás

Hozzávalók:

  • tojás,
  • vaj,
  • májkrém,
  • mustár, só, bors,
  • petrezselyemzöld,
  • tartármártás,
  • Franciasaláta.

Elkészítés:

Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgájákat villával finomra összetörjük.

Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva, egy kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal finomra vagdalt petrezselyem zölddel, habosra keverjük. A tölteléket kiskanál segítségével, a tojássárgáják helyére betöltjük.

A tojásokat tálalhatjuk önmagukban, tartármártással leöntve, vagy franciasaláta ágyra fektetve, hideg sült, vagy pástétom köré rakva.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2010. február 6. Szerkesztette: Tölle Rozália
Nézettség: 2,144 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Töltött tojás Következő cikk: Túrógombóc


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: