Hozzávalók:
- tojás,
- vaj,
- májkrém,
- mustár, só, bors,
- petrezselyemzöld,
- tartármártás,
- Franciasaláta.
Elkészítés:
Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgájákat villával finomra összetörjük.
Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva, egy kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal finomra vagdalt petrezselyem zölddel, habosra keverjük. A tölteléket kiskanál segítségével, a tojássárgáják helyére betöltjük.
A tojásokat tálalhatjuk önmagukban, tartármártással leöntve, vagy franciasaláta ágyra fektetve, hideg sült, vagy pástétom köré rakva.