Almafőzelék


Almafőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg alma,
  • 4 dkg liszt,
  • 3 dkg cukor,
  • 1 evőkanál ecet,
  • kevés só,
  • 1 dl tejföl vagy joghurt.

A meghámozott és felszeletelt almát forrásban lévő vízbe tesszük.

Hozzáadjuk az ízesítőket: cukor, ecet, só. Ha az alma már puhul, a lisztet kevés hideg vízzel, vagy ha van tejfellel, összekeverjük és a forrásban lévő főzelékre öntjük. Egyszeri felforralás után a tűzről levesszük.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 4,644 Kategória: Receptek » Főzelék
Következő cikk: Anci krumplifőzeléke


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: