Anci krumplifőzeléke


Anci krumplifőzeléke

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 ek liszt
  • só, babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • teáskanál ecet

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, feltesszük annyi vízzel főni, amennyi éppen ellepi, babérlevelet teszünk hozzá, sózzuk.

Ha a krumpli megpuhult, egy vékony rántást készítünk, kis tejjel elkeverve beleöntjük a főtt burgonya levébe, a tejfölt is hozzáadva felforr, az ecetet is hozzáadjuk, így nem kapja össze a tejet, és néhány perc múlva levesszük a tűzről.

Bármilyen feltét illik hozzá.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,498 Kategória: Receptek » Főzelék
Előző cikk: Almafőzelék Következő cikk: Anci lencsefőzeléke


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: