Anci lencsefőzeléke


Anci lencsefőzeléke

Hozzávalók:

  • fél kg lencse
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • kis fej vöröshagyma
  • só, zsír, liszt, pirospaprika
  • 1 pohár tejföl
  • ecet

Elkészítése:

Az előző este megtisztított megmosott beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, sót. Ha megfőtt rózsaszín rántást készítünk, rátesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a lencséhez, készre főzzük. Végül 1 pohár tejfölt keverünk hozzá és egy pár csepp ecetet. Feltétnek sült szalonnát, sült kolbászt készítünk.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,066 Kategória: Receptek » Főzelék
Előző cikk: Anci krumplifőzeléke Következő cikk: Anci zöldbabfőzeléke


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: