Hozzávalók:
- 1 kg burgonya,
- I evőkanál olaj,
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
- 1 zöldpaprika,
- I paradicsom,
- 1-2 evőkanál liszt,
- 1 dl tejföl,
- só,
- 1 késhegynyi pirospaprika,
- 2 babérlevél,
- ecet.
Az olajban a hagymát megpirítjuk, a paprikával meghintjük, a meghámozott, feldarabolt burgonyát belevetjük, és a zöldpaprikával meg a paradicsommal együtt kevés vízzel puhára pároljuk. Végezetül a tejfölt a liszttel elhabarjuk (ha lisztes maga a burgonya, elég egy kanál, ha nem szétfövő fajta, akkor kettő kell), a főzeléket besűrítjük vele, és azon frissen tálaljuk. Aki szereti, tehet bele főzés közben 1-2 babérlevelet is, és savanyíthatja pár csepp ecettel.