Burgonyafőzelék


Burgonyafőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya,
  • I evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
  • 1 zöldpaprika,
  • I paradicsom,
  • 1-2 evőkanál liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • só,
  • 1 késhegynyi pirospaprika,
  • 2 babérlevél,
  • ecet.

Az olajban a hagymát megpirítjuk, a paprikával meghintjük, a meghámozott, feldarabolt burgonyát belevetjük, és a zöldpaprikával meg a paradicsommal együtt kevés vízzel puhára pároljuk. Végezetül a tejfölt a liszttel elhabarjuk (ha lisztes maga a burgonya, elég egy kanál, ha nem szétfövő fajta, akkor kettő kell), a főzeléket besűrítjük vele, és azon frissen tálaljuk. Aki szereti, tehet bele főzés közben 1-2 babérlevelet is, és savanyíthatja pár csepp ecettel.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,542 Kategória: Receptek » Főzelék
Előző cikk: Anci zöldbabfőzeléke Következő cikk: Finomfőzelék


   







Tetszik 1 Vizi György kedveli
Vizi György




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: