Kukoricafőzelék


Kukoricafőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1-2 dl tej,
  • 1 dl tejszín,
  • só,
  • őrölt fehér bors
  • 1 csokor petrezselyem.

A konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. {A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.)

Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,333 Kategória: Receptek » Főzelék
Előző cikk: Krumplifőzelék Következő cikk: Lencsefőzelék


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: