Lencsefőzelék


Lencsefőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg lencse
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 1-2 babérlevél, füstölt szalonna bőre,
  • 2 dkg zsír,
  • pirospaprika, liszt, cukor,
  • 1 evőkanál 20%-os ecet vagy citromlé

Elkészítés:

A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem.

A lencsét (amit kiválogattam, megmostam) a hagyma másik felével felengedem másfél liter vízzel, beleteszem a szalonnabőrt és a babért, teszek bele egy kávéskanál kristálycukrot és egy késhegynyi szódabikarbónát, és fedő alatt puhára főzöm.

Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 1 dl hideg vízzel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon, megsózom és leveszem a tűzről.

Kevés ecettel vagy citromlével ízesíthetjük.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,893 Kategória: Receptek » Főzelék
Előző cikk: Kukoricafőzelék Következő cikk: Lencsi lencsetálja


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: