Paradicsomos káposzta


Paradicsomos káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis fej édeskáposzta,
  • 1,2 l csabai paradicsom ivólé,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 2 dkg zsír,
  • őrölt bors, őrölt kömény, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé

Elkészítés:

A káposztát megmosom, ha kell, külső leveleit leszedem, torzsáját kiszedem, négy darabra vágom, fél centiméteres csíkokra szeletelem, és felengedem egy liter paradicsomlével. Teszek bele 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál vegetát, késhegynyi törött borsot és kétszer annyi őrölt köményt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Nyáridőben pár paradicsomot is teszek bele, lehéjazva, felszeletelve.

Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát, ezen zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverek egy mokkáskanál pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl paradicsomlével és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.

Citromlével ízesíthető. Édeskés-savanykás ízű legyen, ügyeljünk arra, nehogy valamelyik íz domináljon. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,027 Kategória: Receptek » Főzelék
Előző cikk: Lencsi lencsetálja Következő cikk: Paradicsomos krumplifőzelék


   







Tetszik 1 Vizi György kedveli
Vizi György




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: