Pisztráng mandulával sütve


Pisztráng mandulával sütve

Hozzávalók:

  • 10 db egész pisztráng,
  • 5 dl tej,
  • 3 dkg só,
  • 12 dkg liszt,
  • 15 dkg mandula,
  • 10 adag vajas burgonya.

A pisztrángot óvatosan kibontjuk,pikkelyeit eltávolítjuk, majd gondosan szárazra töröljük kívül, belül. Az előkészített pisztrángokat ezután tejbe áztatjuk, amelyben többször megforgatjuk, hogy mindenütt érvényesüljön a tej ízjavító és puhító hatása.

Közben előkészítjük a mandulát. Vizet forralunk, amelybe beleöntjük a mandulát. Néhány percig forraljuk, majd leszűrjük. Ezután a héját könnyedén lehúzzuk. A mandulát ezután leszárítjuk, metéltre összevágjuk. A pisztrángot kiemeljük a tejből és gondosan leszárítjuk. Ezután besózzuk, majd lisztbe forgatjuk.

Serpenyőben egy kevés vajat melegítünk, amelyben lassan készre sütjük a pisztrángokat. A sütés vége felé hozzáadjuk az előkészített mandulát, és együtt fejezzük be az étel készítését.

A készre sütött pisztrángokat lapátkanál segítségével előmelegített halas tálra tálaljuk. A tetejére öntjük a vajas mandulát.

Külön vajas burgonyát adunk hozzá.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,409 Kategória: Receptek » Hal
Előző cikk: Pestos lazac Következő cikk: Ponty Orly-i módra


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: