Sült ponty hagymaszósszal


Sült ponty hagymaszósszal

Hozzávalók:

  • 1 db 2 kg-os ponty,
  • 30 dkg hagyma,
  • 2,5 dl fehérbor,
  • vaj,
  • 50 cl zsíros tejszín,
  • só,
  • bors

Elkészítése: Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára, és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varjuk be. Tegyük vajjal bőségesen megkent tepsibe. Süsük 40 percig forró sütőben. Időnként locsoljuk meg borral. Gyűjtsük össze a levét. Öntsük a pontyra a tejszínt, és a lével locsolgatva, süsük még tíz percig


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,780 Kategória: Receptek » Hal
Előző cikk: Rácponty Következő cikk: Szakállasi törpeharcsa paprikás


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: