Szakállasi törpeharcsa paprikás


Szakállasi törpeharcsa paprikás

Hozzávalók:

  • 20-25 db méretes törpeharcsa
  • 1 liter szegfűgomba
  • 2 doboz tejföl
  • 1 dl olaj
  • két fej vöröshagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • kanálnyi liszt
  • 1 liter szekszárdi kékfrankos
  • só,
  • bors,
  • őrölt erős és édes paprika

A törpeharcsákat bontás-tisztítás után alaposan sózzuk, egy órán át állni hagyjuk. Bográcsban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, egészen aranysárgára kell hevíteni. Belezúzzuk a gerezd fokhagymát, beleszórjuk a kanálnyi édes paprikát, majd gyorsan feleresztjük 2 dl vörösborral. Beletesszük a gombát és fedő alatt pároljuk 30 percig. A törpeharcsákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Fedő alatt puhára pároljuk az ételt. Közben a tejfelt simára kavarjuk a liszttel, felengedjük az étel levével, és óvatos kevergetés közben a bográcsba öntjük a tejfeles habarást. Tovább pároljuk az ételt, amíg sűrű szaftot nem kapunk. Tábori körülmények között is el lehet készíteni, de otthon köretnek apróra szaggatott galuskával tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,536 Kategória: Receptek » Hal
Előző cikk: Sült ponty hagymaszósszal Következő cikk: Tejfölös halpaprikás


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: