Pestos lazac


Pestos lazac

Hozzávalók (2 személyre):

  • friss lazac filé, fejenként két-három ujjnyi széles szelet
  • maréknyi aszalt-paradicsom
  • maréknyi friss bazsalikom levél
  • egy kis friss petrezsejem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • bazsalikomos vinigrette
  • friss citromlé
  • parmezán és mozzarella sajt
  • kedvenc kenyér (én savanyú 'sourdough' kenyeret használtam)

Elkészítés:

A lazacfiléket majdnem füstölésig hevített, vastagaljú serpenyőben, kevés olívaolajon elősütöm (oldalanként 2-3 percig, a bőrös oldalával lefele kezdem, szép ropogósra sül, isteni az íze)

Közben ossze vagdasom az aszalt-paradicsomot a bazsalikommal, petrezsejemmel, fokhagymával, kevés sóval, borssal és annyi olívaolajjal és bazsalikomos vinigrette, hogy sűrű, krémes állagú legyen. Egy kis friss citromlét is csavargatok bele.

Fel szeletelem a kenyeret, pirítóban ropogósra sütöm. Meglocsolom 1-1 teáskanálnyi olajjal, teszek egy kis kanál pesto fajtát, egy kis só és borsó, és utána jöhet a parmezán és mozzarella sajt.

Az elősütött lazacfilék mindegyikébe ejtek egy vágást és a keletkezett „zsebbe” betöltök egy-egy kiskanálnyi pestot. Visszateszem a lazacot a serpenyőbe, meglocsolom kevés olívaolajjal és betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Ekkor beteszem a bruschetat is.

Citrommal meglocsolva, spenót/tavaszi mix zöldsalátával, és a bruschetta kenyérrel tálalom.

Halotti tor=
Frissen készült pesto fajta

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,634 Kategória: Receptek » Hal
Előző cikk: Paprikás hal Következő cikk: Pisztráng mandulával sütve


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: