Tejfölös halpaprikás


Tejfölös halpaprikás

Hozzávalók:

  • bármilyen hal,
  • só,
  • zsiradék, 
  • 1 nagy fej hagyma, 
  • pirospaprika, 
  • 2dl víz, 
  • 2 dl jó minőségű tejfel,

 

Elkészítés:

Ezt lehet akármilyen fajta halból készíteni, de legjobb kecsegéből, harcsából, vagy süllőből, mert ezeknek alig van csontjuk. Egy kilo halat gondosan tisztítsunk meg; kívül késsel megvakargatván, a belét szedjük ki és daraboljuk fel, azután sózzuk meg s egy lábasba tegyük egy tojásnyi zsírt; a zsírba egy nagy fej apróra vágott vereshagymát és egy kávéskanál szép piros (szegedi) paprikát. Ezeket együtt kavarjuk össze, tegyük a halat a paprikás zsírba és kavarjuk jól össze; azután öntsünk reá két deci vizet és két deci jó tejfelt; ezzel is kavarjuk össze és akkor tegyük "láng - tűzre" egy negyedórára, hogy gyorsan megföljön. Ezután már többé nem szabad kavarni, mert széjjel omlana, pép lenne belőle. Az asztalra jó forrón, hosszú tálban csinosan adjuk fel; úgy, mintha egészben lennének a halak, a levét öntsük alá.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,285 Kategória: Receptek » Hal
Előző cikk: Szakállasi törpeharcsa paprikás Következő cikk: Zöldséges rakott hal


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: