Hozzávalók:
40 dkg kész sertéspörkölt
25-30 dkg csirke- vagy sertésmáj
1 fej vöröshagyma
só
bors
majoranna
borsikafű
1-2 kanál lecsó
25 dkg sütőmargarin
Elkészítés:
A májból resztelt májat csinálok, rövid lével. Ha kész, hűtőbe teszem. A sertéspörköltet és a resztelt májat szaftjával együtt ledarálom vagy pürésítem.
Hozzávalók 2 tekercshez:
6 szelet csirkemellfilé
1 tubus ömlesztett tejszínes sajt
ízesítésnek bors (én most citromborsot használtam), só, 10 levél medvehagyma (nálam fagyasztott de ha nincs medvehagymád akkor újhagyma szárát is használhatod!)
Elkészítés
A húst megmosom, leszárítom és kiklopfolom.
Hihetetlen gyorsan elkészíthető, látványos szendvicsrevaló.
Hozzávalók:
kb 20 cm hosszú rúdhoz:
20 dkg edami vagy trappsita sajt
8-9 szelet sonka
2 tubus ömlesztett sajt
metélőhagyma ízlés szerint
Elkészítése:
Nem teketóriáztam a sajt vízben való főzésével és egyéb, receptekben ismertetett olvasztási módszerrel.
Hozzávalók:
1 kg padlizsán
4 db vastaghúsú paprika
fél dl olaj
1 kis fej hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma apróra zúzva
só
bors
ecet
Elkészítés:
A paprikákat sütőben feketére sütjük, a héját lehúzzuk, összeturmixoljuk. A padlizsánt nyílt lángon megsütjük, égett héját letakarítjuk róla, pürésítjük.
Isteni, friss, pikáns tonhalkrém reggelire, vacsorára. A konzervet csöpögtessük le, ne maradjon benne olaj. A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra. Ezt a műveletet én aprítógéppel szoktam végezni, de tulajdonképpen az egész krém elkészítése is sokkal könnyebb így.
Ebben a cikkben a vajról lesz szó. A vajról, nem margarinokról, vajkrémekről, szendvicskrémekről. Azért fontos mindezt jó előre leszögezni, mert mint kiderült nem mindenki számára világos, hogy a vaj pontosan micsoda.
A vajban nincs más, mint tejzsír. Nincs benne emulgeáló, ilyen-olyan E számos csoda, színező anyag, savópor és bétakarotin. A vajban vaj van, és kész.