Magyar konyha - Receptek - Hidegkonyha

   

Magyaros pástétom
Hozzávalók: 40 dkg kész sertéspörkölt 25-30 dkg csirke- vagy sertésmáj 1 fej vöröshagyma só bors majoranna borsikafű 1-2 kanál lecsó 25 dkg sütőmargarin Elkészítés: A májból resztelt májat csinálok, rövid lével. Ha kész, hűtőbe teszem. A sertéspörköltet és a resztelt májat szaftjával együtt ledarálom vagy pürésítem.
Medvehagymás csirketekercs
Hozzávalók 2 tekercshez: 6 szelet csirkemellfilé 1 tubus ömlesztett tejszínes sajt ízesítésnek bors (én most citromborsot használtam), só, 10 levél medvehagyma (nálam fagyasztott de ha nincs medvehagymád akkor újhagyma szárát is használhatod!) Elkészítés A húst megmosom, leszárítom és kiklopfolom.
Padlizsán krém
Hozzávalók: 4-5 padlizsán, 1 lilahagyma, só, majonéz. Majonézhez: 1 főtt tojás sárgája, 1 nyers tojás sárgája, olaj, só, mustár. Elkészítés: A padlizsánok miden oldalát megsütjük (rezsón vagy parázson). Hideg vízbe tesszük, és az égett héját, még melegen lehúzzuk és péppé zúzzuk fa késsel (akkor nem feketedik meg).
Sajttekercs
Hihetetlen gyorsan elkészíthető, látványos szendvicsrevaló. Hozzávalók: kb 20 cm hosszú rúdhoz: 20 dkg edami vagy trappsita sajt 8-9 szelet sonka 2 tubus ömlesztett sajt metélőhagyma ízlés szerint Elkészítése: Nem teketóriáztam a sajt vízben való főzésével és egyéb, receptekben ismertetett olvasztási módszerrel.
Sültpaprikás padlizsánkrém
Hozzávalók: 1 kg padlizsán 4 db vastaghúsú paprika fél dl olaj 1 kis fej hagyma apróra vágva 3 gerezd fokhagyma apróra zúzva só bors ecet Elkészítés: A paprikákat sütőben feketére sütjük, a héját lehúzzuk, összeturmixoljuk. A padlizsánt nyílt lángon megsütjük, égett héját letakarítjuk róla, pürésítjük.
Tonhalkrém
Isteni, friss, pikáns tonhalkrém reggelire, vacsorára. A konzervet csöpögtessük le, ne maradjon benne olaj. A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra. Ezt a műveletet én aprítógéppel szoktam végezni, de tulajdonképpen az egész krém elkészítése is sokkal könnyebb így.
Tormakrémes sonkatekercs
Hozzávalók: 10 szelet gépsonka (lehetőleg téglalap alakú) 18 dkg vaj vagy Ráma margarin 4 csapott evőkanál liszt kb. 5 dkg reszelt ecetes torma 2 dl főző tejszín 2 dl tej 20 dkg francia saláta só, fehér bors a díszítéshez: kemény tojás szeletek, uborka, paradicsom, paprika, petrezselyemzöld, stb.
Vajat készítettünk házilag
Ebben a cikkben a vajról lesz szó. A vajról, nem margarinokról, vajkrémekről, szendvicskrémekről. Azért fontos mindezt jó előre leszögezni, mert mint kiderült nem mindenki számára világos, hogy a vaj pontosan micsoda. A vajban nincs más, mint tejzsír. Nincs benne emulgeáló, ilyen-olyan E számos csoda, színező anyag, savópor és bétakarotin. A vajban vaj van, és kész.

18 cikk | 2 / 2 oldal