Tonhalkrém


Tonhalkrém

Isteni, friss, pikáns tonhalkrém reggelire, vacsorára. A konzervet csöpögtessük le, ne maradjon benne olaj. A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra. Ezt a műveletet én aprítógéppel szoktam végezni, de tulajdonképpen az egész krém elkészítése is sokkal könnyebb így.

Hozzávalók

  • 1 konzerv tonhal
  • 12 dkg mascarpone
  • bors
  • citromlé
  • fél fej lilahagyma
  • olajbogyó

Elkészítése:

A hagymához adtam a tonhalat, a mascarponét, az ízesítőket és az olajbogyót. Utóbbit szintén ízlés szerint adagolhatjuk. Én fél üveggel tettem (a vékony üvegű, happy frucht-osból) bele. Nem érződik különösképpen a végeredményen, de pikánssá teszi majd, így az is tegyen bele bogyót nyugodtan, aki amúgy ne szereti.

Az aprítógéppel vagy botmixerrel pépesítsük a krémet és tálaljuk pirítóson.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,619 Kategória: Receptek » Hidegkonyha
Előző cikk: Sültpaprikás padlizsánkrém Következő cikk: Tormakrémes sonkatekercs


   







Tetszik  

Megjegyzések

Szász Bea
hétfő, 2011. október 3. 22:03
Mascarpone??? Ez komoly?....
Szerintem inkább keményre főtt tojás és egy kis vaj menjen bele, a mascarponeból meg menjen a desszert... :)
Pap Margit
csütörtök, 2012. november 15. 16:02
Nagyon fincsi recept! Különleges és érdekes, ki fogom próbálni.
Nálam a sajtkrém helyett kemény tojás kerül bele, - ahogy Bea írja, - olajbogyó helyett pedig kis mustár adja meg a pikáns savanykás fűszerezését. Bármilyen halkonzervből érdemes kipróbálni, és valóban pirítóssal a legnagyszerűbb :)
Köszönöm az ötletet!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: