Isteni, friss, pikáns tonhalkrém reggelire, vacsorára. A konzervet csöpögtessük le, ne maradjon benne olaj. A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra. Ezt a műveletet én aprítógéppel szoktam végezni, de tulajdonképpen az egész krém elkészítése is sokkal könnyebb így.
Hozzávalók
- 1 konzerv tonhal
- 12 dkg mascarpone
- só
- bors
- citromlé
- fél fej lilahagyma
- olajbogyó
Elkészítése:
A hagymához adtam a tonhalat, a mascarponét, az ízesítőket és az olajbogyót. Utóbbit szintén ízlés szerint adagolhatjuk. Én fél üveggel tettem (a vékony üvegű, happy frucht-osból) bele. Nem érződik különösképpen a végeredményen, de pikánssá teszi majd, így az is tegyen bele bogyót nyugodtan, aki amúgy ne szereti.
Az aprítógéppel vagy botmixerrel pépesítsük a krémet és tálaljuk pirítóson.
Szerintem inkább keményre főtt tojás és egy kis vaj menjen bele, a mascarponeból meg menjen a desszert... :)
Nálam a sajtkrém helyett kemény tojás kerül bele, - ahogy Bea írja, - olajbogyó helyett pedig kis mustár adja meg a pikáns savanykás fűszerezését. Bármilyen halkonzervből érdemes kipróbálni, és valóban pirítóssal a legnagyszerűbb :)
Köszönöm az ötletet!