Hozzávalók 2 tekercshez:
- 6 szelet csirkemellfilé
- 1 tubus ömlesztett tejszínes sajt
- ízesítésnek bors (én most citromborsot használtam), só, 10 levél medvehagyma (nálam fagyasztott de ha nincs medvehagymád akkor újhagyma szárát is használhatod!)
Elkészítés
A húst megmosom, leszárítom és kiklopfolom. Kiterítek egy nagy darab fóliát és ráteszem a húst úgy,hogy kicsit egymásra feküdjenek. Megszórom pici sóval, borssal, ráteszem a krémsajt felét és 5 medvehagymalevelet. A fólia segítségével óvatosan feltekerem majd betekerem a fóliába, két végét megtekerem. Olyan lesz mint egy nagy szaloncukor. A maradék 3 szelet húst is így készítem el. Lehet hagyni állni akár 1 napot is, ezután egy tepsibe teszem, 180 fokon 30 percig sütöm. Langyosan körettel vagy hidegen vékonyan felszeletelve hidegtál részeként is kínálható!
Extra tipp: Salátával valamilyen magos péksüteménybe téve irodai ebédként vagy uzsonnaként is fogyasztható
Forrás: HarmoNet