Medvehagymás csirketekercs


Medvehagymás csirketekercs

Hozzávalók 2 tekercshez:

  • 6 szelet csirkemellfilé
  • 1 tubus ömlesztett tejszínes sajt
  • ízesítésnek bors (én most citromborsot használtam), só, 10 levél medvehagyma (nálam fagyasztott de ha nincs medvehagymád akkor újhagyma szárát is használhatod!)

Elkészítés

A húst megmosom, leszárítom és kiklopfolom. Kiterítek egy nagy darab fóliát és ráteszem a húst úgy,hogy kicsit egymásra feküdjenek. Megszórom pici sóval, borssal, ráteszem a krémsajt felét és 5 medvehagymalevelet. A fólia segítségével óvatosan feltekerem majd betekerem a fóliába, két végét megtekerem. Olyan lesz mint egy nagy szaloncukor. A maradék 3 szelet húst is így készítem el. Lehet hagyni állni akár 1 napot is, ezután egy tepsibe teszem, 180 fokon 30 percig sütöm. Langyosan körettel vagy hidegen vékonyan felszeletelve hidegtál részeként is kínálható!

Extra tipp: Salátával valamilyen magos péksüteménybe téve irodai ebédként vagy uzsonnaként is fogyasztható

Forrás: HarmoNet


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. augusztus 22. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,582 Kategória: Receptek » Hidegkonyha
Előző cikk: Magyaros pástétom Következő cikk: Padlizsán krém


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: