Padlizsán krém


Padlizsán krém

Hozzávalók:

  • 4-5 padlizsán,
  • 1 lilahagyma,
  • só,
  • majonéz.

Majonézhez:

  • 1 főtt tojás sárgája,
  • 1 nyers tojás sárgája,
  • olaj,
  • só,
  • mustár.

Elkészítés:

A padlizsánok miden oldalát megsütjük (rezsón vagy parázson). Hideg vízbe tesszük, és az égett héját, még melegen lehúzzuk és péppé zúzzuk fa késsel (akkor nem feketedik meg).Egy kis fej vöröshagymát lereszelünk, lecsurgatjuk a levét A végén meg összeöntünk mindent egy tálba (padlizsán, lereszelt hagyma, majonéz, só). És az egészet jól összekeverjük. Kenyérre kenve fogyasztjuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,433 Kategória: Receptek » Hidegkonyha
Előző cikk: Medvehagymás csirketekercs Következő cikk: Sajttekercs


   








Megjegyzések

Osváth Erszébet
szombat, 2012. április 14. 18:07
Köszönöm szépen a receptet...



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: