Tormakrémes sonkatekercs


Tormakrémes sonkatekercs

Hozzávalók:

  • 10 szelet gépsonka (lehetőleg téglalap alakú)
  • 18 dkg vaj vagy Ráma margarin
  • 4 csapott evőkanál liszt
  • kb. 5 dkg reszelt ecetes torma
  • 2 dl főző tejszín
  • 2 dl tej
  • 20 dkg francia saláta
  • só, fehér bors
  • a díszítéshez: kemény tojás szeletek, uborka, paradicsom, paprika, petrezselyemzöld, stb. tetszés szerint
  • a fényezéshez: aszpik

Elkészítés:

8 dkg vajat/margarint megolvasztunk, beletesszük a lisztet, melyet fehéredésig kevergetünk benne. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük. Visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehér borssal ízesítjük. A maradék vajat/margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk.

A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük, a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, végeikre tormakrém rózsákat teszünk, végül aszpikkal átfényezzük.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2010. február 6. Szerkesztette: Tölle Rozália
Nézettség: 2,437 Kategória: Receptek » Hidegkonyha
Előző cikk: Tonhalkrém Következő cikk: Vajat készítettünk házilag


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: