Magyar konyha - Receptek - Kenyerek, péksütemények

   

Tejfölös tepertős pogácsa
Már nagyon sok tepertős pogácsa receptet olvastam és próbáltam ki, az az igazi hagyományos nagymamáink pogácsa nekem nem nagyon tetszett, m indig olyan száraznak éreztem. Ezért kitaláltam, hogy egy lágy pogácsarecepttel ötvözöm a hagyományos tepertős pogácsa receptet, így jött létre a tejfölös-tepertős pogácsa. Szerintem nagyon finom érdemes kipróbálni.
Füstöltsajtos-juhtúrós pogácsa
Ez a pogácsa bár nem túl olcsó viszont rendkívül finom és pikáns íze miatt nálunk nagyon gyorsan fogy, fél kiló lisztből készül mégis mindig reklamálnak, hogy kevés volt :)   Hozzávalók:  50 dkg liszt 25 dkg juhtúró 2,5 dl házi tejföl 10 dkg lágy margarin 2 házi tojás sárgája csapott ek só 3 dkg élesztő tojás a kenéshez kb 10 dkg füstölt sajt    Egy tál közepébe teszem a fehér l...
A kovászos kenyér titka
Kovász készítés    Kovászt többféle képen is lehet készíteni Egyszer van a gyors kovász, vagy hamis kovász amit az előző cikkemben is írtam. Ekkor az élesztős vízre szórok lisztet és együtt hagyom felfutni az egészet. Ennek a kovásznak nincs olyan íze, mint az igazi kovásznak, a lényege abban van, hogy segíti az élesztő hatását.
Zakuszkás csiga
Hozzávalók:   50 dkg liszt 1 teás kanál só 1 teás kanál cukor 1 egész élesztő 1,5 dl langyos tej 1,5 dl olaj 1/4 üveg Zakuszka   A tejet meglangyosítom, majd beleteszem az élesztőt és a cukrot, a tetejére kevés lisztet kell szórni és hagyni felfutni.
Alap házi kenyér
Alap házi kenyér    60 dkg BL 55-ös liszt 1-2 dkg élesztő 1 tk cukor 1 tk só (nem jódozott) 4 dl langyos víz   A langyos vizet és az élesztőt elkeverem, majd hozzá adom a cukrot. A kimért lisztből leveszek úgy félmaréknyit és az élesztős vízre szórom, majd hagyom kelni amíg jól fel nem habosodik.
Alap pizza tészta másképpen
Hozzávalók: 25 gr friss vagy 2 kávéskanál szárított élesztő, 300 ml langyos víz, 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt, 25 gr szójaliszt (elhagyható) Ebből a tésztamennyiségből 4 pizzát készíthetünk, amelyek egyenként 4-4 személynek elegendőek. Körülbelül 800 gr tészta vagy 4 darab 20 dkg-os pizza lesz belőle. Elkészítése: Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk.
Baromfimánia pizza
Feltétje: pizzaszósz,  mozzarella sajt,  előre megpirított borsos csirkehús és vagy pulykahús,  csíkokra szeletelve,  pizza fűszer,  tetejére reszelt sajt.
Bruschetta
Bruschetta   Pirított kenyérszeletet jelent, amit alapesetben fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak.
Bundás virsli
Hozzávalók: 1 mélyhűtött vajastészta személyenként 1-2 virsli 1 tojás A mélyhűtött vajastésztát fölengedjük, majd vékonyra nyújtva kb. másfél ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle. Személyenként egy vagy két virslit számítva, a tésztacsíkokkal úgy tekerjük be, hogy a tészta szélei fél centi szélesen fedjék egymást.
Császárné pogácsája
Hozzávalók: 20 dkg nyers, kicsontozott sertéshús, 30 dkg főtt burgonya, 5 dkg császárszalonna (nagyon jó hozzá a sliced bacon konzerv), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 1 közepes nagyságú ecetes uborka, fél dl tej, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 késhegynyi őrölt gyömbér, 2-3 evőkanál finomliszt.

100 cikk | 1 / 10 oldal