Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg vaj
- 5 dl langyos tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 70 dkg kenyérliszt (BL 80)
- 1 ek szárított bazsalikom
Az élesztőt feloldom 2 dl cukros tejben, hagyom habosodni. A lisztet átszitálom, elkeverem a sóval, a bazsalikommal, majd mélyedést nyomok a közepébe és eldolgozom a maradék tejjel, az élesztővel és a felolvasztott vajjal. Sima tésztává gyúrom, majd a duplájára kelesztem.
Töltelék:
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 4 ek sűrű paradicsompüré (legjobb az Aranyfácán)
- 2 ek paprikakrém
- só
- cukor
- 2 tk szárított bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A paradicsomok húsát felaprítom, a felfogott levükkel és a pürével felforralom, fűszerezem és minél sűrűbbre beforralom. Hagyom kihűlni.
Összeállítás:
A megkelt tésztát átgyúrom, kinyújtom kb. 40*80 cm-re. A felém eső oldala a hosszabb. Megkenem a töltelékkel, majd feltekerem, a széleit benyomkodom. 20 részre vágom és a vágással párhuzamosan középen benyomom egy kés fokával. 2 sütőlapra rakom és további 20 percet kelesztem. A tetejét megszórom szezámmaggal. 220 fokos sütőben hőlégkeveréssel sütöm 20-25 percet. Rácson hagyom kihűlni.
Forrás:
www.sajtkukac.hu