Bruschetta
Pirított kenyérszeletet jelent, amit alapesetben fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak.
Hozzávalók:
- 1 db bagett
- 6-8 koktélparadicsom
- 2 szelet bacon
- 12,5 dkg mozarellagolyó
- 1 kisebb fej lilahagyma
- só
- bors
- olívaolaj
- balzsamecet
- bazsalikomlevél
Bruschetta elkészítése:
Felvágjuk a bagettet és sütőben vagy kenyérpirítóban megpirítjuk. A baconszeleteket kevés olívaolajon ropogósra sütjük. A mozzarellát lecsepegtetjük és felszeleteljük. A koktélparadicsomokat megmossuk és félbevágjuk. A hagymát felcsíkozzuk. A fél bagetteket megkenjük kevés olívaolajjal, ráhalmozzuk a bacont, a paradicsomokat, a mozzarellát és a hagymát, megszórjuk sóval és borssal, csepegtetünk rá olívaolajat és balzsamecetet, végül bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Tipp: Vacsoraként és előételként is fogyasztható. Elkészítése rendkívül egyszerű, mégis különleges.