Bruschetta


Bruschetta

Bruschetta

 

Pirított kenyérszeletet jelent, amit alapesetben fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak.

Hozzávalók:

  • 1 db bagett
  • 6-8 koktélparadicsom
  • 2 szelet bacon
  • 12,5 dkg mozarellagolyó
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • bazsalikomlevél

 

Bruschetta elkészítése:

 

Felvágjuk a bagettet és sütőben vagy kenyérpirítóban megpirítjuk. A baconszeleteket kevés olívaolajon ropogósra sütjük. A mozzarellát lecsepegtetjük és felszeleteljük. A koktélparadicsomokat megmossuk és félbevágjuk. A hagymát felcsíkozzuk. A fél bagetteket megkenjük kevés olívaolajjal, ráhalmozzuk a bacont, a paradicsomokat, a mozzarellát és a hagymát, megszórjuk sóval és borssal, csepegtetünk rá olívaolajat és balzsamecetet, végül bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

 

Tipp: Vacsoraként és előételként is fogyasztható. Elkészítése rendkívül egyszerű, mégis különleges.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. november 20. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,185 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Baromfimánia pizza Következő cikk: Bundás virsli


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: