Leveles pogácsa


Leveles pogácsa

Hozzávalók:

  • 50+10 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 4 tojás sárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 púpozott evőkanálcukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • pici bors és őrölt kömény
  • 4 dl tej

Az élesztőt egy fél pohár langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba öntjük a fél kiló lisztet, hozzáadjuk a négy tojás sárgáját, a két evőkanál olajat, a sót a fűszereket, beleöntjük az élesztős tejet. A masszát összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyű tésztát kapjunk. Külön összegyúrjuk a 10 dkg lisztet a margarinnal. Húsz percig pihentetjük. Az előbbi tésztát nagy négyzet alakúra kisodorjuk. Közepére helyezzük a margarinos, lisztes, kockává formált masszát. Az alsó tészta széleit a következőképpen hajtjuk rá: Alulról, felülről, balról és jobbról. Kissé megnyomkodjuk, kisodorjuk, majd a hajtogatást az előbbiek szerint megismételjük. 20-25 percig pihentetjük és még kétszer megismételjük a hajtogatást, miközben pihentetjük a tésztát. Végül késfok vastagságúra nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, közepes szaggatóval kiszaggatjuk. A tepsiben még tíz percet pihentetjük. Előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. január 17. Szerkesztette: Pintér Lászlóné Erzsi
Nézettség: 1,497 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Leveles burgonyapogácsa Következő cikk: Leveles tepertős pogácsa


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: