Hozzávalók:
- 50+10 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 4 tojás sárgája
- 5 dkg élesztő
- 1 csapott evőkanál só
- 1 púpozott evőkanálcukor
- 2 evőkanál étolaj
- pici bors és őrölt kömény
- 4 dl tej
Az élesztőt egy fél pohár langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba öntjük a fél kiló lisztet, hozzáadjuk a négy tojás sárgáját, a két evőkanál olajat, a sót a fűszereket, beleöntjük az élesztős tejet. A masszát összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyű tésztát kapjunk. Külön összegyúrjuk a 10 dkg lisztet a margarinnal. Húsz percig pihentetjük. Az előbbi tésztát nagy négyzet alakúra kisodorjuk. Közepére helyezzük a margarinos, lisztes, kockává formált masszát. Az alsó tészta széleit a következőképpen hajtjuk rá: Alulról, felülről, balról és jobbról. Kissé megnyomkodjuk, kisodorjuk, majd a hajtogatást az előbbiek szerint megismételjük. 20-25 percig pihentetjük és még kétszer megismételjük a hajtogatást, miközben pihentetjük a tésztát. Végül késfok vastagságúra nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, közepes szaggatóval kiszaggatjuk. A tepsiben még tíz percet pihentetjük. Előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük.