Kakaós csiga


Kakaós csiga

Kakaós csiga

 

Ilyen mikor kisült
Ilyen mikor kisült
Hozzávalók: 

  • 50 dkg liszt, 
  • 7 dkg puha vaj, 
  • 2 tk.szárított élesztő, 
  • 3 dl tej, 
  • 1 tojás sárgája, 
  • 4 ek cukor, 
  • 1 mokkáskanál só

 ezen kívül még a töltelék:

  • 1 csésze cukor (kb 2,5 dl), 
  • 3 evőkanál kakaó por, 
  • 1,5 dl tej, 
  • 1-1 evőkanál vaj

 

Én kenyérsütőgépben dagasztottam és kelesztettem, de lehet kézzel is természetesen.

A tészta alapanyagát összegyúrom, dagasztom, kelesztem.

Majd egy hosszú keskeny, kb 25x50 cm méretű lappá kinyújtom.

Aztán egy evőkanál vajjal megkenem a tésztát.

Az egy csésze cukrot elkeverem a kakaó porral és egyenletesen a tésztára szórom.

Megpróbálom minél szorosabban feltekerni, csavarni, majd kb 2 cm vastag szeletekre vágom fel.

Én a csiga külső részét aláhajtottam kicsit, hogy ne folyjon annyi kakaó ki.

175 fokon, előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm.

Fontos!!! Kb félidőben, amikor már kezdett színt kapni (kb 15 perc) , ki kell venni a sütőből hogy meglocsoljuk a forró tej-vaj keverékével, majd visszatolom sülni!

 

Ha marad, akkor zacskóba kell tenni és úgy tárolni.

Nálunk nem sok maradt másnapra! :-)


Szerkesztés dátuma: szombat, 2012. január 28. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,375 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Húsimádó pizza Következő cikk: Kalács


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: