Bundás virsli


Bundás virsli

Hozzávalók:

  • 1 mélyhűtött vajastészta
  • személyenként 1-2 virsli
  • 1 tojás

A mélyhűtött vajastésztát fölengedjük, majd vékonyra nyújtva kb. másfél ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle.

Személyenként egy vagy két virslit számítva, a tésztacsíkokkal úgy tekerjük be, hogy a tészta szélei fél centi szélesen fedjék egymást. Tojással megkenve, tetejét kevés reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben addig sütjük, amíg a tészta leveles lesz, és zsemleszínűre pirul. Általában főzelékekkel, ízlés szerinti mártással, párolt zöldségfélével, petrezselymes, sült burgonyával és salátával tálaljuk, de vacsorára például adhatunk mellé nagy adag salátát, teát, rostos gyümölcslevet vagy tejes turmixot.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,463 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Bruschetta Következő cikk: Császárné pogácsája


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: