Káposztás hasé


Káposztás hasé

Hozzávalók:

  • 1 kg mirelit leveles tészta,
  • 1 kg káposzta,
  • 2 tojás,
  • 1 dl étolaj,
  • 5 dkg cukor,
  • só,
  • feketebors.

A káposztát lereszelem, besózom, és állni hagyom. Kinyomom a felesleges levet. Olajat hevítek és karamellizálom benne a cukrot, majd rászedem a káposztát mikor már majdnem megpirult, beízesítem. A felengedett tésztát fél cm vastagra kinyújtom, csíkban ráteszem a káposztát 2 rétegen feltekerem és levágom. A kis tekercseket tojással megkenem majd hármasával 1,5 cm-es darabokra vágom, és sütőlemezre teszem. Forró sütőben sütöm 220-240 fokon, de amikor feljött és színt kapott, lejjebb veszem és szárítom még egy kicsit.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,128 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Kalács Következő cikk: Káposztás pogácsa


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: