Krumplispogácsa sajttal töltve


Krumplispogácsa sajttal töltve

Hozzávalók:

  • 600gr krumpli,
  • 10gr élesztő,
  • 100ml tej,
  • 350gr liszt,
  • 2 db tojás,
  • 30gr só
  • 250gr reszelt sajt (többféle),
  • köménymag a díszítéshez

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, megtisztítjuk a héjától és melegen áttörjük, majd félretesszük. Langyos tejben feloldjuk az élesztőt 2 ek. lisztet keverünk hozzá és megkelesztjük. Majd összegyúrjuk a krumplival, 250gr liszttel, vajjal, csipetnyi sóval és 1db tojással. (ha a tészta lágy, akkor adunk hozzá lisztet, ha kemény, akkor langyos tejet) Hagyjuk kicsit kelni, utána lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. 3-4 lapot egymásra rakunk a lapok közepére reszelt sajtot teszünk majd összenyomjuk a széleit és formás szaggatóval formát adunk neki. megkenjük a tetejét felvert tojással sajttal és köménymaggal díszítjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon szép aranybarnára sütjük. Sokkal finomabb lesz a tészta, ha a tejben 1 ek. savóport feloldunk!


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,406 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Krumplis pogácsa nagymama módra Következő cikk: Különleges olasz pizza


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: